ΟΜΑΔΕΣ ART THERAPY ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΟΜΑΔΕΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Η Τέχνη στην υπηρεσία της ομαδικής ψυχοθεραπείας, αποτελεί το όχημα για ένα προσωπικό -ταυτόχρονα συλλογικό- ταξίδι στην αυτογνωσία, την αυτοβελτίωση, την προσπάθεια συντονισμού με τον “εαυτό” και το περιβάλλον.
Τα εργαστήρια προτείνουν ουσιαστική επαφή με την Τέχνη η οποία μπορεί να δράσει απελευθερωτικά, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τα δικά τους συναισθήματα, όρια, επιθυμίες, μα και των άλλων.
Ειδικότερα το Θέατρο, το οποίο αποτελεί τη σύνθεση των Τεχνών, γίνεται βάση δημιουργίας, παρατήρησης, έκφρασης, έρευνας.
Ενήλικες με κοινές ανάγκες έκφρασης, αυτοπαρατήρησης, στοχασμού μα και διαφορετικές δυσκολίες που μπορεί να αφορούν αγχώδεις ή συναισθηματικές διαταραχές, τραυματικές εμπειρίες, περιόδους κρίσης (πένθος, διαζύγια), χρόνια νοσήματα ή νευροψυχιατρικές διαταραχές κ.α., καλούνται να εκφραστούν μέσα από την Τέχνη αναζητώντας νέες στρατηγικές, ανακαλύπτοντας νέες προοπτικές και υπό Σκιά δημιουργικές δυνάμεις.
Θέατρο, χορός, εικαστικά, μουσική, νέες τεχνολογίες, κούκλες και φιγούρες χρησιμοποιούνται ως εργαλεία αναπαράστασης προσωπικών μύθων και ιστοριών.
Οι ομάδες έχουν το χαρακτήρα μικρής δημιουργικής κοινότητας όπου η αλληλεγγύη η συμμετοχή και ο ο αλληλοσεβασμός παίζουν πρωτεύοντες ρόλους.

 Συντονίζει ο Παιδοψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Καράγιωργας

Πληροφορίες, Εγγραφές:
2741074449 και 697 84 94 874
mail: info@paidopsy.com

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress