ΟΜΑΔΕΣ ART THERAPY

I. ΟΜΑΔΕΣ ART THERAPY ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ

ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

Τα εργαστήρια προτείνουν ουσιαστική επαφή με την Τέχνη η οποία μπορεί να δράσει απελευθερωτικά, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τα δικά τους συναισθήματα, όρια, επιθυμίες, μα και των άλλων.
Ειδικότερα το Θέατρο, το οποίο αποτελεί τη σύνθεση των Τεχνών, γίνεται βάση δημιουργίας, παρατήρησης, έκφρασης, έρευνας.
Συχνά, παιδιά και έφηβοι με διάφορες δυσκολίες που αφορούν αγχώδεις ή συναισθηματικές διαταραχές, τραυματικές εμπειρίες, δυσκολίες στη μάθηση ή την κίνηση, χρόνια νοσήματα ή νευροψυχιατρικές διαταραχές, επιθετική συμπεριφορά, εθισμό στο διαδίκτυο κ.α., μπορούν να εκφράσουν ευκολότερα τον ψυχοσυναισθηματικό τους κόσμο μέσα από την Τέχνη μα και να βρουν νέες στρατηγικές, να ανακαλύψουν νέες προοπτικές, πολύτιμα εφόδια στην προετοιμασία του ταξιδιού προς την ενήλικη ζωή.
Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο κέντρο της Κορίνθου, ολιγομελείς ομάδες παιδιών και εφήβων παίζουν, ερευνούν και μαθαίνουν, χορεύουν, ζωγραφίζουν, τραγουδούν, χρησιμοποιούν κούκλες και φιγούρες, φτιάχνουν και δραματοποιούν δικές τους ιστορίες, συζητούν και στοχάζονται, απορρίπτουν και συνθέτουν.
Ένα συλλογικό ταξίδι στον κόσμο της Τέχνης, με σεβασμό στην ατομικότητα και έμφαση στις έννοιες της αλληλεγγύης και της συμμετοχής.
Στα διαλείμματα τα μέλη της ομάδας παρασκευάζουν και μοιράζονται το κολατσιό τους, μαθαίνουν να συνεργάζονται, να μοιράζονται, να συνυπάρχουν.
Μέρος των εργαστηρίων αποτελεί η επαφή με τους γονείς ή κηδεμόνες σχετικά τον τρόπο που κάθε παιδί ή έφηβος βιώνει τα εργαστήρια. Επίσης προαιρετική επαφή με άλλους θεραπευτές των συμμετεχόντων ή άλλους ενήλικες που συμβάλλουν στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των συμμετεχόντων, λ.χ. παιδαγωγούς, προπονητές, πνευματικούς κ.τ.λ.

Συντονίζει ο Παιδοψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Καράγιωργας

II. ΟΜΑΔΕΣ ART THERAPY ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΟΜΑΔΕΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Η Τέχνη στην υπηρεσία της ομαδικής ψυχοθεραπείας, αποτελεί το όχημα για ένα προσωπικό -ταυτόχρονα συλλογικό- ταξίδι στην αυτογνωσία, την αυτοβελτίωση, την προσπάθεια συντονισμού με τον “εαυτό” και το περιβάλλον.
Τα εργαστήρια προτείνουν ουσιαστική επαφή με την Τέχνη η οποία μπορεί να δράσει απελευθερωτικά, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τα δικά τους συναισθήματα, όρια, επιθυμίες, μα και των άλλων.
Ειδικότερα το Θέατρο, το οποίο αποτελεί τη σύνθεση των Τεχνών, γίνεται βάση δημιουργίας, παρατήρησης, έκφρασης, έρευνας.
Ενήλικες με κοινές ανάγκες έκφρασης, αυτοπαρατήρησης, στοχασμού μα και διαφορετικές δυσκολίες που μπορεί να αφορούν αγχώδεις ή συναισθηματικές διαταραχές, τραυματικές εμπειρίες, περιόδους κρίσης (πένθος, διαζύγια), χρόνια νοσήματα ή νευροψυχιατρικές διαταραχές κ.α., καλούνται να εκφραστούν μέσα από την Τέχνη αναζητώντας νέες στρατηγικές, ανακαλύπτοντας νέες προοπτικές και υπό Σκιά δημιουργικές δυνάμεις.
Θέατρο, χορός, εικαστικά, μουσική, νέες τεχνολογίες, κούκλες και φιγούρες χρησιμοποιούνται ως εργαλεία αναπαράστασης προσωπικών μύθων και ιστοριών.
Οι ομάδες έχουν το χαρακτήρα μικρής δημιουργικής κοινότητας όπου η αλληλεγγύη η συμμετοχή και ο ο αλληλοσεβασμός παίζουν πρωτεύοντες ρόλους.

 Συντονίζει ο Παιδοψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Καράγιωργας

Πληροφορίες, Εγγραφές:
2741074449 και 697 84 94 874
mail: info@paidopsy.com

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress